PROJEKTI

Duži niz godina kontinuirano se provodi program Psihosocijalna podrška osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima koji sufinanciraju Grad Čakovec, Međimurska županija, jedinice lokalne uprave i samouprave, tvrtke i građani kroz donacije. Programom su planirane aktivnosti koje podižu kvalitetu usluga koje pružamo, a nisu dio naše osnovne djelatnosti i nužne su za poboljšanje kvalitete života obitelji naših korisnika. Provode se aktivnosti usmjerene na korisnike (radionice, obilježavanje važnijih datuma, sudjelovanje na akcijama i javnim događanjima, preventivni stomatološki i specijalistički pregledi, opremanje senzorne sobe, aktivan rad na sustavima nadomjesne komunikacije), aktivnosti za roditelje (predavanja i radionice za roditelje) te aktivnosti usmjerene očuvanju obitelji kao primarne zajednice za život korisnika (obiteljsko sudjelovanje u volonterskim akcijama, susreti obitelji s članovima drugih udruga, izleti i hodočašća).

Hodočašće u Mariju Bistricu Ho ho ho!

 

Kroz projekte Odgoj bez predrasuda i Škola za volontiranje poticali smo na prihvaćanje različitosti i senzibilizaciju pojedinca i društva na osobu u potrebi.

U suradnji s profesorima i studentima Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, Odsjek Čakovec proveden je projekt u sklopu kojeg su provedene likovne i glazbene radionice na tjednoj bazi.