DONACIJE NEOPHODNE ZA RAD CARITASOVOG DNEVNOG BORAVKA DJECE U ČAKOVCU

Dnevni boravak djece s poteškoćama u razvoju “Dr. Antun Bogdan“ Caritasa Varaždinske biskupije, koji djeluje u Čakovcu, svoju djelatnost znatnim dijelom financira i podupire donacijama dobročinitelja, ponajviše dobrih ljudi, župa, tvrtki i udruga iz Međimurja, ali i iz drugih krajeva biskupije.

Zasad jedina ovakva ustanova Caritasa Varaždinske biskupije tijekom proteklih godina skrbila je godišnje o 10 do 20-ero djece i mladih s najtežim oblicima cerebralne paralize i drugih višestrukih oštećenja. Korisnici se na skrb, koja je u toj ustanovi na visokoj razini, dovoze ujutro organiziranim prijevozom Caritasovim kombi-vozilom, a popodne se odvoze natrag svojim obiteljima diljem Međimurja. Budući da vozilo svakodnevno prijeđe oko 150 kilometara, javila se potreba nabave novog kombi-vozila za što se prikupljaju novčani darovi dobročinitelja. Za tu je namjenu u župi sv. Marka ev. u Selnici u gornjem Međimurju u prigodi proslave župnog blagdana i Dana općine odigrana humanitarna nogometna utakmica između reprezentacije hrvatskih svećenika i selničkog kluba ‘Mladost’, u kojoj je reprezentacija ostvarila bolji rezultat. Tijekom humanitarnog susreta prikupljeno je 2.400 kuna za potrebe Caritasovog dnevnog boravka.

Nedavno je novčani dar od 1.500 kn Caritasovoj ustanovi donio i prijašnji dugogodišnji selnički župnik vlč. Josip Horvat, danas župnik u miru, te se pobliže upoznao s brojnim aktivnostima koje se u dnevnom boravku pružaju korisnicima, a odnedavno je među njima i skrb o predškolskom uzrastu, za koji je osiguran povremeni boravak. Za tu djelatnost ponovno neće biti dovoljna najavljena, ali na žalost premala državna sredstva, pa se i za tu namjenu već prikupljaju darovi dobrih ljudi i priređuju dobrotvorne akcije.

Jasminka Bakoš-Kocijan

tra 30, 2012