MINISTRANTI ŽUPE SVETA MARIJA PONOVNO DARIVALI CARITASOVU INVALIDNU DJECU

Ministranti župe Sveta Marija iz donjeg Međimurja i ove su godine sa svojim župnikom vlč. Pavlom Markačem posjetili Dnevni boravak djece s poteškoćama u razvoju “Dr. Antun Bogdan“ Caritasa Varaždinske biskupije u Čakovcu kako bi se upoznali s radom te ustanove na dnevnoj skrbi o djeci i mladima s najtežim oblicima invalidnosti.

Ministranti župe Sveta Marija svoj su posjet ostvarili u četvrtak 12. siječnja te su tom prilikom darovali i novčani prilog od 2.400 kuna, koji su izdvojili od novčanog dara kojeg su ministranti dobili od župljana prilikom blagoslova domova i obitelji u božićnom vremenu. Župnik Markač napomenuo je kako je u blagoslovu sudjelovalo 17 ministranata iz Svete Marije i Donjeg Mihaljevca, koji su i ove godine, već šestu godinu za redom, samoinicijativno predložili da se nastavi tradicija darivanja Caritasove ustanove u Čakovcu, koja već 15 godina skrbi o djeci s najtežim invaliditetom iz svih krajeva Međimurja, pa tako i njihovog kraja. Podsjetivši kako su ministranti prošle godine darovali 1.500 kuna, rekao je kako znatno veći ovogodišnji iznos svjedoči da su dobri i plemeniti ljudi u kriznim i teškim vremenima još darežljiviji i suosjećajniji prema onima koji su u potrebi. Izrazio je zadovoljstvo što župni ministranti od najmanje dobi spoznaju potrebu djelotvorne ljubavi, pomaganja i ljudske blizine prema onima koji su u najvećoj potrebi tuđe pomoći, skrbi, a ponajprije ljubavi i dobrote.

Na daru je zahvalila voditeljica ustanove Katarina Hoblaj koja je istaknula kako su svi njihovi darovi, kao i pomoć drugih dobročinitelja, ugrađeni u uređenje ove ustanove te nabavu potrebnih pomagala za razne vrste terapija, od fizikalne, magnetne i vodene, do osjetilne i opuštajuće, koje se u njoj provode za djecu i mlade koji svakodnevno pohađaju i svojevrsnu nastavu prilagođenu njihovim mogućnostima.

Sa svim tim aktivnostima upoznati su predstavnici ministranata koji su ove godine posjetili Dnevni boravak: učenici šestog razreda Luka Buković i Nikola Mustač, te Patrik Lukša iz 4. i Michael Pavlic iz 3. razreda. Župnik Markač istaknuo je kako svake godine drugi ministranti dolaze u posjet kako bi upoznali djecu i mlade o kojima se skrbi, te je izrazio želju da se ova lijepa tradicija dobrote i djelotvorne ljubavi nastavi i dalje.

Jasminka Bakoš-Kocijan

sij 12, 2012