KORIZMENI HUMANITARNI KONCERT U VARAŽDINSKOJ KATEDRALI

Korizmeni humanitarni koncert za potrebe Dnevnog boravka djece s poteškoćama u razvoju “Dr. Antun Bogdan” Caritasa Varaždinske biskupije koji djeluje u Čakovcu, održan je u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu u petak 22. ožujka.

Više od 200 posjetitelja, među kojima je bio i varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak sa suradnicima, odazvalo se cjelovečernjem koncertu na kojem se mogao darovati dobrovoljni prilog za skrb o djeci s najtežim oblicima invaliditeta o kojoj se u dnevnom boravku brine u toj čakovečkoj Caritasovoj ustanovi.

Na koncertu koji je pružio vrhunski doživljaj glazbene umjetnosti kao solisti nastupili su sopranistica Valentina Geci, altistica Nataša Antoniazzo, tenor Antun Stašić i bas Željko Zaplatić, uz glazbenu pratnju Petre Labazan na oboi, Saše Špoljara na kontrabasu i Božice Tuđan na orguljama. Nastupio je i Varaždinski kvartet u sastavu Marko Jerbić (I. violina), Anđelko Ilčić (II. violina), Ana Trnjar (viola) i Davor Gluhak (violončelo) te oktet “Donum”. Izvedbom je ravnao Višeslav Jaklin, zborovođa i orguljaš varaždinske katedrale.

Na programu su bili poznata korizmena kantata Johanna Sebastiana Bacha “Sehet, wir geh’n hinauf gen Jerusalem” BWV 159, djelo Ave verum KV 618 Wolfganga Amadeusa Mozarta te čuveni Stabat Mater Antonia Vivaldija.

Želja je organizatora da ovakvi humanitarni koncerti s karitativnom namjenom u korizmi i došašću u katedrali postanu tradicionalni.

snimio: M. Štefanec

ožu 22, 2013