MINISTRANTI IZ SVETE MARIJE PONOVNO DARIVALI CARITASOV BORAVAK DJECE I MLADIH

Župnik iz Svete Marije vlč. Pavao Markač, nastavljajući plemenitu tradiciju, sa župnim ministrantima posjetio je u petak 15. siječnja djecu i mlade, korisnike Dnevnog boravka “Dr. Antun Bogdan” Caritasa Varaždinske biskupije u Čakovcu.

Pri kraju božićno-novogodišnjih blagdana župnik Markač s izaslanstvom ministranata svoje župe već niz se godina dolazi susresti s mladim korisnicima te ustanove, koji zbog poteškoća u razvoju uzrokovanih cerebralnom paralizom i drugih viševrsnih razvojnih teškoća žive drugačiji život od svojih vršnjaka. Kako bi ministranti upoznali i onu djecu i mlade koji su trajno vezani uz invalidska kolica i koji su zakinuti govornom komunikacijom, iz donjomeđimurske župe Sveta Marija svake godine dolazi različita skupina djece koja se upoznaje s radom te ustanove i svakodnevnim aktivnostima koje za korisnike priređuju djelatnici i volonteri tijekom njihova dnevnog boravka.

Župnik Markač radostan je i ponosan zbog svojih župnih ministranata koji redovito izdvajaju dio svoje novčane godišnje nagrade koju im župljani daruju prigodom božićnog blagoslova domova. Ovogodišnji dio od 3.000 kn darovali su ponovno ovoj Caritasovoj ustanovi, a dodatnim novčanim darom pomogao je i župnik osobno.

Naime, posjet svetomarskog župnika, dugogodišnjeg dobročinitelja i prijatelja ove ustanove, bio je prigoda i za božićno-novogodišnji blagoslov kojem su nazočili djelatnici, korisnici i volonteri, kako bi svi zajedno zamolili i primili Božji blagoslov za sve što je pred njima u svakodnevnom životu. Također su svi zajedno proslavili svetu misu koju je na poseban način uzveličalo šestero ministranata iz Svete Marije – Karlo Pongrac i Leon Mandlin (4.r.), Judita Herc, Dorijan Kamenar i Matija Sokač (3.r.) i Krsto Herc (1. r.), a pridružila im se i voditeljica svetomarskog župnog Caritasa Manuela Pavlic.

Predvodeći misno slavlje uz jaslice u kojima se i ove godine djetešce Isus simbolično rodilo u invalidskim kolicima, župnik Markač svima je istaknuo da se nalaze u betlehemskoj štalici u kojoj se po njihovoj dobroti i ljubavi prema najpotrebitijima rađa svjetlo Božića.

Nakon mise gosti iz Svete Marije zadržali su se na druženju te se pobliže upoznali s radom ustanove. Voditeljica Katarina Hoblaj prigodnim je zahvalnicama na novčanim darovima i znakovima pažnje zahvalila župniku i njegovim ministrantima. Kazala im je kako je svaki njihov dolazak jedan novi duhovni doživljaj za sve njih i svjedočanstvo dobrote i ljubavi koji ne slabe, nego se jačaju i povećavaju dijeljenjem sa slabijima i potrebitima.

sij 15, 2016