STRUČNI SKUP U CARITASOVU DNEVNOM BORAVKU DJECE S POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU

U prostorima Caritasova Dnevnog boravka djece s poteškoćama u razvoju “Dr. Antun Bogdan” u Čakovcu u ponedjeljak 28. studenog održan je stručni skup za djelatnike i roditelje, u okviru edukacijskog programa za jačanje kvalitete pružanja usluga skrbi djeci i osobama s viševrsnim teškoćama u razvoju s ciljem cjeloživotnog učenja.

Na skupu je sudjelovalo tridesetak osoba, među kojima su bili djelatnici više ustanova Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, djelatnici i volonteri čakovečke ustanove te roditelji djece korisnika poludnevnog i povremenog boravka. Roditeljima su to bila uvodna predavanja kojima su detaljnije upoznati s provođenjem stručnih programa u toj ustanovi Caritasa Varaždinske biskupije koja u Čakovcu djeluje već 15 godina. Sve okupljene pozdravila je voditeljica ustanove Katarina Hoblaj.

Stručnim skupom željelo se kroz produbljivanje spoznaja i razmjenu iskustava pridonijeti razvoju kvalitete usluga koje se pružaju u okviru djelatnosti ovakvih ustanova. Stručna edukacija bila je posvećena trima tematskim područjima, i to području gastroenterologije gdje je o temi “Hranjenje neurološki oštećene djece” govorila prim. dr. Marija Hegeduš Jungvirth, spec. pedijatar-gastroenterolog, zatim području stomatologije s kojim je kroz temu “Stomatološka skrb kod djece s viševrsnim teškoćama u razvoju – iskustvo u Dnevnom boravku djece ‘Dr. Antun Bogdan’ Čakovec” upoznala dr. med. dent. Darin Žagar, spec. oralne kirurgije, te području edukacijsko-rehabilitacijskog programa gdje je o temi “Humor i ironija u nastavnom procesu” izlagala mr. sc. Vinka Barešić Valić. Stručni skup bio je ujedno jedan od ovogodišnjih sadržaja obilježavanja 15. godišnjice rada te ustanove.

Jasminka Bakoš-Kocijan

stu 28, 2011